Uffe&Maya

Uffe&Maya
"Vi ger oss aldrig"

torsdag 23 augusti 2012

Torsdag, Jesus och en glass..

.. Jaha.. o så var en torsdag i livet avklarad igen..

Jag blir extra glad, alltid då jag får en kommentar från en ny läsare som precis hittat min blogg. Det gör det på något sätt mer värt att fortsätta skriva.. för ni ska veta.. ibland har jag sån lust att bara lägga ner..

Just nu har jag mest lust att lägga mig själv ner..

Glasstorsdag!!  En sol som då och då tittade fram mellan annars ganska regntunga moln.. men det är det positiva i livet som är det viktiga.. solen.. vår kärlek.. och ömheten som vi håller i handen, på vår stig där vi rullar fram..
Jopp, varje torsdag är det glass och promenad på stan, i centrum, idag street market och Linköpings stadsfest. Massor folk och Maya ( o pappa) gillar det.. tog en kokt med bröd först, med cocacola, och då är livet en fest. Hon bara njuter och älskar varenda sekund och mitt hjärta pumpar en kärlek större än universums evighet..
Glass i domkyrkoparken och sedan tända ljus inne i kyrkan.. även det en högtidsstund. Ler åt henne, när jag ber sinnesrobönen och hon ser upp i kyrkans tak.. så gör man ju, pappa, när man ber..
När vi gick, så började hon gnälla, vända sig och visade med sitt minspel och hela kroppsspråk att det var något helt annat än att gå som hon ville..
- Nej, sa jag, Maya vi har redan tänt tre ljus, nu får det vara bra.. (gränser måste man ha, eller hur?)..
Så jag tog och gick, resolut.. då såg jag hur hennes lilla underläpp började darra och tårarna sakta kom..
Men, lilla du..
Frustration att inte kunna kommunicera.. o just vid såna tillfälle när inga bilder finns som hon kan peka på och berätta vad hon vill..
Gick in i kyrkan igen och satte oss på en bänk..
-Visa pappa, sa jag..
Det är bara en sak som gäller då, lugn och ro, ingen stress, vara i nuet och vara väldigt uppmärksam och lyhörd.. fantasifull..
Maya tittade in mot kyrkan och då förstod jag..
Hon ville säga hej till Jesus.. Vi brukar göra det.. gå fram till altaret och säga -tjena jesus.. och jag berättar någon historia om honom..
Sen var hon glad igen.. min prinsessa.. :)

Ska nu inta ryggläge i soffan en stund.. och snart stänga av allt, släcka ljuset och sedan meditera bort alla tankar.. bara vara just jag..

Sovgott.. U.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fint! / Anna

Anonym sa...

Hej igen! Ja, efter att hittat dig av en slump igår så måste jag fortsätta kika in här. Förstod inte när jag kommenterade förra inlägget att du bodde i Linköping ( står säkert någonstans i bloggen, inte hunnit läsa allt än) precis som jag vilket va lite kul. Va själv inne på Stadsfesten med min dotter idag, dock senare, Molly Sandén är det tydligen som gäller :)! Även idag är visade sig att världen är liten, berättade för en vän att jag hittat din blogg och berättade och innan jag hann säga mer så brister hon ut : menar du Uffe? (hade då inte nämnt några namn). Svarade Ja, så ette han.
Varpå jag fick till svar jaha men honom har jag känt i 15år! Så det var ju lite kul det med :)!
Ha det gott // Med vänlig hälsning, Linda

Myran sa...

Längtar till Linköping och domkyrkan när jag läser detta inlägg.