Uffe&Maya

Uffe&Maya
"Vi ger oss aldrig"

onsdag 29 juli 2015

Onsdag 28e juli

Vi vaknar hos Angie&Piraten. Morgonmys i sängen med två små pirater. Bus&Piraten. Att dricka kaffe i sängen med två spralliga ungar med CP är en konst.. på hög nivå..

Igår kväll hade vi soffhäng. Såg film, allihop.. Vi var sex stycken i soffan. Piraten hos mig och Bus hos Angie.. och så en tonårsterrorist och hennes ständiga medhjälpare.. Bin och Laden..


E22:an, 210an. E4:an. Sen är vi hemma.

Upp till lägenheten en stund och plocka upp alla kulor som låg kvar på golvet sen igår. Det var inte bara en kula, kan jag säga..
Hon har många och alla låg på golvet. Man kunde inte gå på köksgolvet. Sätter henne i sin stol, och kryper runt på knä och plockar kulor till Mayas vilda glädje..
"Skratta inte, unge.."
Då skrattar hon ännu mer..
"Om du kastar ner alla kulor en gång till, Maya, så lovar jag att slänga dom.. " säger jag, med ett leende..
Då skrattar hon igen..

Ikväll har hon suttit hos mig, nära ihopkurad och jag har läst högt från bloggen. Har tänkt det ibland, att hon undrar väl vad jag sitter och skriver. Att det är bloggen vet hon, det har har jag sagt så många gånger. Men hon har egentligen aldrig varit delaktig i att få reda på vad det står.
Så nu har vi en ny grej om kvällarna. Vi ska sitta i soffan varje kväll och jag ska läsa högt från bloggen och så ska vi titta på bilderna.

Olika. Med min son berättade jag långa sagor om ett litet folk som bor på en ö i den småländska skärgården.
Maya vill surfa på datorn..

Fast hon tycker om mina sagor, Ibland. Piraten däremot, skrattar gott åt samma saga jag berättade för min son..

Olika.

Individer.


Alex&Maya

Imorgon är det en hel dag tillsammans och jag tänker att vi ska ha det underbart bra, min dotter och jag, det är sista dagen på vår lilla semester vi haft. Ledigheten innan sexårs.. Fredag åker hon till kortis och jag ut på en roadtrip med Angie.. 


Angie

Jag vill tacka Linda för den fina boken. Den vackra texten du skrivet, om och till min dotter. Tack..

För mig har sommaren varit en tid av hemligheter. En stor belastning har tyngt mig. Den har liksom gnagt, skavt som havets ständiga vågor mot klipporna.. urholkat min glädje och lust..

Jag tog tag i saken i måndags och det är som en befrielse. Som att flyga.. Att vara älskad..

Att älska..

Många år med en snus under läppen har satt sina spår. Snart 40 år. Jag har verkligen älskat mitt snus, och haft en prilla inne både dag som natt ibland.. 
Även rökning och mitt missbruk har bedragit med att mina tänder inte är som dom borde.. Tänder är känsligt, jag vet som har dåliga tänder.. Det är inget man pratar om och jag förstår egenligen inte varför.. 
I måndags var jag hos tandläkaren och nu är allt i rullning och jag ser verkligen fram emot att få det fixat.. 

Jag älskar sommar. Bryr mig egentligen inte så mycket om det regnar lite då och då.. Vädret är som det är, det kan vi aldrig påverka.. Moder natur. 
I mina tankar börjat jag ändå tänka på att det är sommaren som försvann.. 

Fast när jag sätter mig vid min dagbok en kväll framåt november, och bläddrar tillbaka och läser om vår och sommar.. tittar på bilder.. kommer jag ha många minnen av sommaren 2015..

Förresten, så har jag blivit väldigt dålig på att fotografera.. Jag ska skärpa mig.. 

Så jag kan publicera lite nya foto på mig och Maya..

Sovgott.. U 


1 kommentar:

Linda sa...

Kommer att sakna din lilla /stora tös med det största leende och bubblande skratt. Det kommer att gå bra i skolan. Lycka till med allt och kärleken.
Krama Maysan från mig☺
Hälsningar Linda